Houtrotreparatie

Naast schilderwerkzaamheden voeren wij ook regelmatig houtrotreparaties uit. Het probleem van houtrot is dat het vaak onopgemerkt toeslaat aan houten kozijnen, deuren en andere houten onderdelen van uw woning. Gelukkig kunt u ons inschakelen om houtrot professioneel te laten repareren.

 

Oorzaak houtrot

Vocht is de grote veroorzaker van houtrot. Als hout langdurig in aanraking komt met vocht, dan ontstaan er schimmels. Deze veroorzaken uiteindelijk houtrot. Het is dan ook zeer belangrijk om houtrot zoveel mogelijk te voorkomen en daar waar nodig te repareren. Zo voorkomt u hoge kosten en blijft uw schilderwerk in topconditie. Houtrot wordt vaak veroorzaakt door:

  •  Slecht onderhoud aan schilderwerk waardoor uw houtwerk langdurig vochtig blijft;
  •  Slechte afdichting van de beglazing;
  •  Onopgemerkte naden in planken en kozijnen waardoor vocht vrij spel heeft;
  •  Vuil in hoeken van houten constructies dat vocht vasthoudt;
  •  Niet correct afdichting van beglazing;
  •  Lekkages van goten op houten onderdelen

Het is natuurlijk altijd het beste om houtrot te voorkomen. Door regelmatig uw schilderwerk en kitwerk te laten controleren en daar waar nodig te herstellen, voorkomt u vaak de grotere problemen zoals houtrot.

 

Houtrot herstellen

Houtrot herstellen wij door al het rotte hout weg te frezen totdat de “rotte plek” verdwenen is en wij rondom alleen gezond hout overhouden. Het gezonde hout impregneren wij met een schimmel werend middel en vullen de “rotte plek” op met een epoxy plamuur. Op deze manier is de houtrot verwijderd en de rest van het houtwerk goed beschermd.

 

Epoxyplamuur vs polysterplamuur

Het grote voordeel van het herstellen met epoxyplamuur is dat het geen vocht aantrekt. Polysterplamuur, de veel goedkopere oplossing, voorkomt het probleem van vocht aantrekken niet. Doordat er vocht aangetrokken wordt, laat het plamuur los en worden de problemen uiteindelijk alleen maar groter.

 

Professionele houtrotreparatie

Wilt u zeker zijn van een kwalitatief uitstekende houtrotreparatie, dan raden wij u aan om deze werkzaamheden door een professioneel bedrijf te laten uitvoeren. Woont u in regio Gooi en Eemland, dan zijn wij u daarbij uiteraard graag van dienst. Neem eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Heeft u interesse? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.